Matkustajain Auto Oy

1935 - 65

Arne Sacklen aloitti liikennöinnin Espoossa vuonna 1933. Vuonna 1935 hän perusti osakeyhtiön Matkustajain Auto Oy. Hän ajoi useita linjoja Helsingistä Etelä-Espooseen. Vuonna 1950 reitit lisääntyivät entisestään, kun Martin Törnroosin linjat Westendiin ja Nokkalaan siirtyivät Sacklenille. Vuonna 1952 tulivat vielä Espoon Liikenne Oy:n reitit Kockbyhyn, Frisansiin ja Sommaröhön. Matkustajain Auto Oy:n omistaja Sacklen ei välttämättä ollut erityisen kasvuhakuinen, eikä hän olisi halunnut ottaa hoitaakseen näin paljon linjoja, mutta viranomaiset määräsivät näin.

Sacklen hoiti kolmeatoista linjaa vuoteen 1954 asti. Silloin hän luopui kuudesta linjasta. Nokkalan reitti siirrettiin Tauno Salmelalle, Kockbyn linja Silvan&Pinniojalle, Frisans Erland Grönlundille, Westend Veikko Myllypakalle, Sommarö Pauli Tyllilälle ja Kalervo Rajalalle sekä Tuomarilan linja Oiva Laurilalle ja Nils Åbergille. Sacklenille jäi kuitenkin vielä reitit Helsingistä Sököön, Nöykkiöön, Purotielle, Stensvikiin, Kauklahteen, Luomaan ja Larsvikiin. Uudet liikennöitsijät ajoivat Sacklenin väreissä, koska kalusto oli pääosin peräisin Sacklenilta. He olivat mitä ilmeisimmin myös osakkaita, koska liikenneluvat olivat vielä Matkustajain Autolla. 1950-luvun lopulla linjojen hankkijat saivat kuitenkin omat liikenneluvat.

Matkustajain Auto Oy:n supistunut toiminta jatkui vuoteen 1965, jolloin Sacklen myi yrityksensä Someron Linja Oy:lle ja linjojen liikennöinti jatkui ostajayhtiön nimellä.