Espoon Auto Oy

1954-90

 

 esa_6_kny_500_x_341.jpg

Esihistoria:

Erik Wickström aloitti bussiliikenteen Helsingistä Espooseen vuonna 1925. Vuonna 1940 Wickström perusti osakeyhtiön Espoon Liikenne Oy. Erik Wickström kuoli vuonna 1942, mutta hänen isänsä Fredrik eli vielä ja yritys siirtyi hänelle. Isäkin kuoli vuonna 1947, jolloin yhtiön johtoon astui vähäksi aikaa Lennart Olin. Vuonna 1950 toimitusjohtajan työtä jatkoi Erik Wickströmin veljenpoika Åke Wickström.

Vuonna 1954 yritys jaettiin kahtia (käytännössä kolmeen osaan). Yksi osa, ja Turuntien linjat, menivät Åke Wickströmille, joka perusti omaa nimeään kantavan bussiyrityksen. Toinen osa ja Jorvaksentien linjat (teoriassa myös Vihdintien linjat), myytiin porvoolaisille veljeksille Albin ja Ragnar Norrgård.

(Tietoja on korjattu vuonna 2019. Lähde: Tom Rönnbergin kirjoitus Erik Wickström - espoolaista bussiliikennettä. Hetku 3/2019).

 Espoon Auto Oy

Norrgårdit perustivat Espoon Auto Oy:n vuonna 1954. Vihdintien reitit siirrettiin Armas Koskiselle. Jo vuonna 1956 osake-enemmistö siirtyi Kauko Sällälälle. Hän toimi ohjaksissa aina vuoteen 1980 saakka. Vuosina 1965-70 Sällälä toimi myös osaomistajana Suomen Turistiautossa.

Vuonna 1980 Espoon Auto siirtyi uudelle omistajalle, Tarmo Laineelle. Hän oli ostanut Juhanilan Linjan kaksi vuotta aikaisemmin ja nyt oli ostovuorossa monta kertaa suurempi yritys. 1980-luvulla Laine perusti Espoon Auto Yhtymän hankittuaan omistukseensa useita yhtiöitä kuten Hj. Holmström, Bröderna Högström, Lohjan Liikenne. Vuonna 1985 hän osti Suomisen perikunnalta Vantaan Linja Oy:n, Luhtajoen Liikenne Oy:n sekä Helmisen Linja Oy:n. Vantaan Linjan hän myi saman tien Vantaan Liikenteelle ja Luhtajoen Korsisaarelle. Ainoastaan Helmisen Linjan hän säilytti itsellään, mutta yhdisti sen toiminnan heti Espoon Autoon.

Samana vuonna 1985 hän päättikin myydä yhtiöt pois. Uusina omistajina aloittivat liikemiesryhmä Taipale&Taipale&Kulmala. He myivät Espoon Auton ja Juhanilan Linjan Espoon kaupungille seuraavana vuonna, joka jo ennestään omisti Paikallislinjat Oy:n. Espoon Auto ja Paikallislinjat säilytettiin aluksi erillään, mutta Juhanilan Linja sulautettiin Espoon Autoon. Näin jatkettiin vuoteen 1989 saakka, jolloin Espoon Auto Oy fuusioitiin Paikallislinjoihin ja seuraavan vuoden keväällä Paikallislinjojen nimi muutettiin uuteen muotoon Oy Espoon Auto Ab.

 

Historia jatkuu Paikallislinjat Oy:n tarinassa.