Taksikuljetus Oy:n numerointi

Aikaisemmin yhtiön autot tunnistettiin ainoastaan rekisteritunnuksen perusteella. 2000-luvulla alettiin busseille antaa numeroita ja vuoden 2010-paikkeilla jokaisella autolla oli numerotunniste. Se kuitenkin merkittiin ulospäin näkyviin vain linjaliikennekalustoon.

Linjabussit saivat yleensä yksi- tai kaksinumeroisen tunnisteen, Helsingin Jouko-linjoilla linjanumeron mukaan. Myös Joukon seuraajilla, Helsingin Lähibussi-reiteillä, auton numero on yleensä määräytynyt sen mukaan, jolle se on sijoitettu. Useilla pienkalustolinjoilla ajaa nimittäin vain yksi bussi. Esimerkiksi linjan 603 vakioauto on nro 603. Länsi-Helsingissä numerot ovat yleensä 500-sarjassa, jossa kaksi viimeistä numeroa viittaavat linjanumeroon. Itä-Helsingissä useita Lähibussi-linjoja ajetaan kierrätyksessä. Linjanumerot ovat välillä 801...819, ja näin myös busseja on numeroitu tälle välille.

Linjat 15, 26 ja 91 (nykyään vain 91 TK:lla) eivät kuuluneet Lähibussi-konseptiin eikä niiden bussien tunnisteissa ollut vastaavuutta linjanumeroon (tosin linjalla 15 saattoi ajaa Iveco / Kutsenits-auto nro 15). Sama tilanne oli myös Espoon ja Vantaan linjoilla. (Espoon reitit siirtyivät toiselle liikennöitsijälle vuonna 2016).

Kutsuplus-autot saivat aikoinaan nelinumeroiset tunnukset.

Turistibusseilla on kolmimerkkiset tunnisteet, joissa kaksi ensimmäistä kertoo paikkaluvun. Numerot eivät kuitenkaan ole näkyvillä, ja autot tunnistetaan yleensä rekisterikilven kirjainten perusteella.

Nyt näyttää siltä, että vuodesta 2018 alkaen linjanumerokytköksistä autonnumeroihin on alettu luopua. Elokuusta 2018 alkaen TK on nimittäin jälleen alkanut liikennöidä myös isoilla busseilla ajettavilla linjoilla. Ensiksi saatiin 544 ja elokuussa 2019 lisää reittejä Keravan - Tuusulan seudulta. Näiden linjojen uudet bussit on numeroitu 600-sarjaan numerosta 665 alkaen. Viimeisimpiä Lähibussireittien pikkubussejakaan ei ole enää numeroitu linjanumeroiden mukaan, ehkä siksi, ettei niilla ole kiinteää linjasijoitusta. Jostain syystä näihin uusimpiin pikkubusseihin ei ole edes merkitty numeroa ulospäin näkyviin. Nykyinen numerokäytäntö on siis ainakin jossain määrin hämärän peitossa.